Cilj nam je i dalje osiguravati trajnu kvalitetu sirovina, unaprijeđivati proizvodnju primjenjujući najsuvremenija tehnološka dostignuća, te razvijati distributivnu mrežu za proizvode namijenjene aromaterapijama.

Jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u proizvodnji prirodnih eteričnih ulja

SMILJE
Smilje

SMILJE

Helichrysum Italicum

Mediteranska biljka koja raste na sunčanim kamenjarima, visoka do 40 centimetara, uskih listića i žutih cvjetova. Upotrebljava se za tretiranje astme, migrene, jetrenih tegoba i kožnih oboljena.

LAVANDA
Lavanda

LAVANDA

Lavandula Angustifolia

Višegodišnja razgranata pepeljastosiva biljka, visoka od 20 do 70 centimetara. Raste na kamenjarima sredozemnog područja. Cvijetovi lavande upotrebljavaju se u sastavu raznih čajeva kao sedativ i aromatik. Koristi se kao dodatak nekim antireumaticima, zatim kao sredstvo za umirenje te protiv migrene.

KADULJA
Kadulja

KADULJA

Salvia Officinalis L.

Aromatični, razgranati polugrm, visok od 20 do 70 centimetara. Pripada skupini najstarijih ljekovitih i začinskih biljaka. Koristi se protiv raznih upala, kao afrodizijak, kod živčanih bolesti, bolesti jetre, bubrega te protiv reume.

RUŽMARIN
Ružmarin

RUŽMARIN

Rosmarinus Officinalis L.

Gust, zimzeleni, aromatičan grm s velikim brojem šibljastih ogranaka, visok oko 20 centimetara. Raste po makiji sredozemnog područja. Upotrebljava se kao karminativ, stomahik, antispazmodik, aromatik te kod oboljenja jetre, bubrega, reume, kašlja i srčanih oboljenja.

BOROVICA
Borovica

BOROVICA

Junipeus Communis L.

Zimzeleni grm može narasti do 6 metara u visinu. Raste na različitim tlima, podnosi velike klimatske razlike i oscilacije tempertura. Djeluje kao dijuretik, tonik, stomahik i karminativ. Koristi se u sastavu raznih masti kod reumatskih oboljenja i neuralgija.

MIRTA
Mirta

MIRTA

Myrtus Communis L.

Zimzeleni grm, gustih zbijenih izdanaka, visok oko 4 do 5 metara. Dobiveno eterično ulje upotrebljava se u farmaceutskoj i parfumerijskoj industriji, za aromaterapiju i u domaćinstvu.

LOVOR
Lovor

LOVOR

Laurus Nobilis L.

Zimzeleno drvo karakteristično za mediteransko područje, naraste od 2 do 20 metara u visinu. Ustanovljeno je hiperemizirajuće djelovanje ulja iz lovora te se koristi i kod reumatskih oboljenja, protiv hemoroida, grčeva, ubrzanog rada srca i za jačanje želuca.

© Ceratonia